Tuesday, May 11, 2010

klimaks kehidupan

lama jugak gua cuti berblog. agaknya kalau kerja, gaji dah suku kena potong. kalau pergi bercuti, entah-entah boleh lepak dengan penguin dekat kutub selatan dalam 2-3 hari memandangkan kutub utara ada beruang. apa pendapat ju? err...dan kalau kawin, mungkin gua dah bunting pelamin. ok. itu cuma sebahagian dari perumpamaan. sebenarnya, tangan gua menggigil jugak nak menaip. cuma tak berapa sempat. gua ada misi mustahil yang perlu diselesaikan. jangan risau mael. dalam sibuk-sibuk gua, ada jugak sekali dua gua terfikir tentang menulis sebuah entri perempuan urban. dan mungkin juga akan terselit gambar 'cute-cute' (ambil gambar paling sudut. sebelah atas. senyum paling mengancam dan snap pakai kemera hempon). angle pun memang gua ambil yang paling boleh nampak macam kurus. tapi itu gua tak janji bila bulih publish. sekarang ni pun gua dah rasa semacam je dengan hidup gua ni. ahhhhhh....malas fikirlah!
notakakiberbulu: gua ada dapat kata-kata nasihat dari kakak jaga makmal sains. yang gua lantik secara tak resminya sebagai penasihat peribadi gua.
"dalam hidup ni, kalau kita nak dapatkan kebahagiaan, keseronokan senang kata klimaks, semua benda tu kita kena cari sendiri. takkan nak duduk terkangkang je."
perggghhh..ingat tak blushing ke muka gua? tapi sebab dah biasa dengar, gua dengan muka toya terus sumbat nasik dalam molot. umm..menyelerakanlah lauk udang sambal ni.

14 comments:

fecca said...

hye jOo!!!!


harineh dh 2x ak jenguk blog ko...

ak trharu ko hapdet...

sobb.. sobbb... sooobbb...

ak harapkn, ko kne potong gaji sbb tak hapdet blog... tp tuh sume perumpamaan dan tinggal harapan ak je... apa pendapat juu?

wakakkakakkakakka!


ehhh ehhh... ko nk brcuti kt kutub selatan brsama pingu2... hatta brcuti brsama anaconda di hutan amazon pn skali... jgn lupe upload gmbr minatang tuh yer... teruja plaks ak...

so, pe pndapat ko dgn komen ak yg panjang... means, ak follower ko yg setia kn? bukan takat skodeng malu2 siput kt tepi je lg...

ekekkekekkekke!

~*(^_^)*~

fecca said...

ehh ehhh..
ada smbungan lg komen ak...

lastly....






cmne nk tgk jam tengkorak ko neh?


neh guna sistem zaman batu ke hape?



ekekkekekekek!




tammat.

sebelas said...

welcome back jo..ingat kan lu dah tutup kodai...




http://nomborsebelas.blogspot.com/

h a n i e said...

kot ye pun..jgn duk ngangkang2...prektis2 la bersimpuh ke ape ke..

hahahaha...

oit...bila nk diskas projek perhentian ni?? sibuk mcm menteri zimbabwe la lu nih..

i'msosupernotcool said...

asal macam lain je bunyi akak makmal tuh?
or memang gua je yg rasa lain?
heh..

Liliyuli said...

seb baik hidup lagi blog ko ni...fuhhh! (lega)

pakcik said...

jangan dok ngangkanggggg je, nanti lemau, masuk angin....

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

betui kata akak tu

kebahagiaan mana datang jatuh dari langit

hahhahhaa

sharip said...

cube perangai cam gadis sket..
kalau muke pondan pom, gaya tu biala gadis~~

jo said...

fecca:
panjang, panjang..
terima kasih sebab jadi pembaca yang akhirnya ko reveal jugak. hehe. kalu dapat komen panjang, bermakna aku kena balas panjang jugak ke?


pasal jam tu.



nantilah gua ajar. ajar secara bundle.


sebelas:
belum lagi weh. gua belum nak bungkus lagi...


hanie:
sekarang pun bulih diskas. lu ada plan cuti bila? selain dari perhentian, mana lagi yang best? malibu ok dop?


supernotcool:
lu sangat cool bila lu datang blog ni weh. err...lu paham dop gua cerita pasal apa ni? ke..yu wan me tu sepiking? :-P


liliyuli:
bila blog gua hidup, maknanya ada lagi la gua dekat dunia ni..hehe..


pakcik:
yeke? angin boleh masuk kot nu ka weh? errr...


yanie:
mana ada akak tu cerita pasal langit..kih..kih..kih...


sharip:
sikit lagi je aku nak petik nama ko tau..nanti la aku masukkan dalam mana-mana entri berbaur lucah lagi..

racYnc said...

eh jap2!!

lu ok ker??

menjak2 nih entri berbaur permasalahan jer..

jomla bwling...

Kuwe said...

Ada lagi kau ya? Pesen nak tunggu cuti macam aku baru nak update.Keh.


Kalau dah misi mustahil. Lu dah kategori buang masa. Dasar melayu.

h a n i e said...

ceh..nk yg omputih aje. tau la dh sesiap beli yg two pieces punya..hakhakhak..

cdg pas raya la..tp tu lah..bulan 11 wa nk g sarawak pulekk..

lu punya pendapatan camne?

jo said...

racync:
banyak masa tak habis untuk diri sendiri kot...er..ke tak? entah...


kuwe:
haha...betul jugak tu. dalam dunia ni mana ada benda yang mustahil dah...kan?


hanie:
gua punya pendapatan awal bulan keluar weh. tak sama pekerja gomen yang lain...heh...