Wednesday, April 21, 2010

cerita hantu pintu

petir, kilat, guruh sabung menyabung di daerah saya
hujan turun menggila
masa kecil saya pernah dengar orang cerita
Tuhan tengah berlawan dengan syaitan dekat cakerawala
tak tahulah saya sejauh mana kebenarannya

lewat petang semalam
saya masih di pejabat, banyak urusan
sampai kencing pun saya tahan-tahan
tapi facebook saya sempat layan
walau suasana dah terasa macam malam
saya masih di pejabat sampai lewat petang semalam

hati memang rasa cemas
ada yang main pintu masa saya tengah kemas-kemas
itu cerita 2-3 hari lepas
memang celaka
terkejut saya dibuatnya

tiba-tiba petir kuat datang melibas
saya berlari sekuat hati keluar makmal sampai terbabas
dan terlanggar sesuatu yang maha keras
degup jantung makin deras
cemas. cemas. cemas.

dalam kepala saya cuma ada gambaran hantu pintu
yang datang 2-3 hari lepas tu
tengah ketawa henjut-henjut bahu
melihat saya tersungkur laju
"jahanam punya hantu pintu
memang nak kena dengan aku!!"


notakakiberbulu: kalau gua jadi hantu pintu pun gua ketawa jugak.

13 comments:

Mimie.Candy Cane said...

wahh..blog lu dah berbaju baru..
lu kena berguru ngan wa ni..tiap2 malam keje smpai tengah malam.hantu pun dh naik boring nk ngusik wa..

[ckp besar,mati la wa]

h a n i e said...

amecam..sedap?
ada rasa tomyam x masa lu langgar tu..

hahahhahaha!!

ace farhan said...

kehkehkeh.
amacam,rasa2 sama tak macam hantu pintu gelak?

sepet said...

nape x langgar dinding? nasib pintu tu x pecah..

tyruzia_3186 said...

Ko x gantung tangkal azimat, mmgla kena kacau dgn antu pintu..Hehe!

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

tak elok tahan kencing masa main facebook.. kang susah nak gelak kuat sambil tahan kencing kalau member buat lawak.

sharamli said...

nak add la fb ker0ker0pi tu..biaq dia kepit2 tahan kencing

racYnc said...

kire nk slhkn hntu pintu la..benjol x???

keh2

sharip said...

hantu pom takot tgk ko..
die kompius nie kwn die jugak ke?
haha~~

Liliyuli said...

bukan ke ko hantu jugak? hantu meja..kui3

jo said...

mimie:
gua dah lama wei tukar baju. lu je yang tak sempat nak tengok. lu dah make good friend ke dengan hantu tempat kerja lu?


hanie:
haha...rasa macam haram. sakit weh. nasib baik dagu tak kena jahit.


ace farhan:
lu gelak ke tak gelak ke, memang macam hantu dah pun. haha.


sepet:
ni nak samakan gua dengan anak gajah ke? kenapa pintu nak kena pecah pulak?


tyruzia:
tangkal azimat? wah kah kah kah..
maksud kau gantung depan pintu makmal? ini makmal kompiter tau. bukan rumah urut yang tuttttt..


ardzman:
itulah. tapi gua ni lagi rasa takut nak pergi jamban sorang sorang.


sharamli:
hoh..cepat la add. nanti kita berjimba bersama-sama.


racync:
yelah. manusia mana pernah salah... benjol tak lebam je.


sharip:
hantu memang takut dengan orangorang beriman....errkk...


liliyuli:
kau hantu apa pulak? hantu karoke?

alhena said...

nk minyak yuyi cap limau ke, nk minyak mastika?

cepat pilih!

:P

jo said...

minyak yuyi tu aku buat perfume je tau...