Tuesday, April 27, 2010

brad pitt malaysia

sumpah gua memang malu gila bila brad pitt malaysia sebenarnya kadang-kadang ikut baca apa yang gua tulis. secara berterus-terangnya, gua di blog adalah sangat berbeza dengan gua di alam realiti. contoh yang paling jelas sekali bila di blog gua ada kata dekat semua orang muka gua lebih kurang dengan angelina jolie, padahal gua lagi cun daripada itu. cuma tak mahu cerita lebih-lebih. ini contoh aje.
tapi bila berbual dengan brad pitt malaysia, gua secara auto tak jadi macam gua di blog mahupun gua 'yang sebenarnya'. gua petik sikit la apa yang kita orang borakkan.

"saya suka tengok pelakon indon dalam cerita-cerita yang selalu main dekat dalam tv. urmm, memang taste sayalah (",) .." brad pitt malaysia.
memang gua tahu, paham dan sedia maklum pelakon yang beliau maksudkan adalah bawang putih, bawang merah ataupun bawang besar. dan yang seangkatan dengannyalah. ayat memang lebih kurang macam ini.

dalam hati gua, ada juga terdetik satu rasa. tapi cuma tak tahu nak ulas macam mana. jadi gua terus sambung jogging setempat mengikut rancangan eksesais tv singapura yang rata-rata orang tua je yang join. dengan harapan, peha gua boleh nampak solid lagi sikit. sambil tu gua fikir apa patut reply.

"ohh..kawan-kawan saya pun selalu jugak cakap muka saya macam orang indon." gua balas.

cilakak. ini sebenarnya statement bila kawan-kawan gua mengutuk gua. tiba-tiba gua rasa menyesal sendiri. mungkin brad pitt malaysia paham apa yang gua nak sampaikan sebenarnya. dan entah-entah dia ketawa sampai separuh nyawa bila gua balas macam tu. ah. lantaklah.

satu hari, gua borak lagi dengan brad pitt malaysia. saja bertanyakan khabar kawan-kawan. macam biasa, kita orang berborak pasal....(apa barang semua benda gua nak cerita deer? *macam adnan sempit selalu cakap. gua sengaja letak 'e' lebih. haha..) dan tiba-tiba brad pitt malaysia mintak gua tunggu sekejap. sekejappppp je katanya. gua memang jenis yang setia. ehem. dan memahami (sebab masa tu gua ingat brad pitt malaysia nak terberak).
jadi sementara tunggu, gua tengok benda-benda yang patut dekat dalam internet (gua jumpa software untuk turn on webcam orang tanpa notification. auww~). dan dalam gua tak sedar, asyik, mahsyuk dengan 'barang baru' tu, gua teringat yang hari esok adalah hari bekerja dan gua perlu bekerja sebab kalau gua tak kerja, gua akan dikerjakan.

serta merta gua jadi angry gila dekat brad pitt malaysia. tadi kata sekejap. brad pitt, brad pitt juga. walaupun dekat pejabat gua takdelah sesibuk mana, hari-hari nak tidur masa pejabat pun boleh timbul rasa berdosa juga. dandan gua hantar status dekat fesbuk. tapi entah kenapa brad pitt bangladesh pula yang menyahut. malas dah gua nak kata lebih-lebih paiseh.

notakakiberbulu: esoknya brad pitt malaysia mintak maaf dekat gua. gua, macam biasalah. walaupun ada sikit rasa geram, gua kata, ok. takde hal. kang gua marah lebih-lebih kang, over acting pulak. belum jadi makwe dah mengade-ngade. (serius, gua seram nak letak ayat perasan macam ni. brad pitt, anggaplah ini satu gurauan). nanti kalau ada rezeki gua nak turun cari brad pitt malaysia. nak mintak sorry kalu, bak meh pau yik mun 12 ketul.

19 comments:

ashraf sahdan said...

bagus lah macam ni wei, gua rasa nak kena belajar lah.

tengah jiwang, tapi nak cerita dekat orang, tapi takmau kasi nampak jiwang sangat, kasi nampak garang. cilakak.

cuba buat entri macam gadis urban sekali jo. sekali je. pleasee...

ini request.

racYnc said...

tula...bercinta lagi ngan brad pitt...

memang la byk dugaan..sbr ye...

kah2

alhena said...

ampunnnn... aku tak tahu selama ni aku berkawan dengan angelina jolieeee malaysia.

owh! ko sangat humble..

err.. mintak otograph buleh?

GeNgKaPaK said...

gua nk otograp kt pusat..

dewajiwa said...

jangan biasakan bagi muka JO. makan hati karang kalau selalu kena

h a n i e said...

hanjelina...mintak signnnnnn...

sebelas said...

alamak..kaber lak,padahal dengan bradpitt bangla tue kot ko berchenta..hahahaha

aku sokong cadangan ashraf tue..cuba buat entri gadis urban skali..



http://nomborsebelas.blogspot.com/

sepet said...

nk signnn!!...kt kaki berbulu..buleh??

ahahhaa

jo said...

mael:
mana ada gua jiwang woi..gua steady je ni...haa...steady....

gadis urban?
hurmmm.........


racync:
alamak...macam tak paham cerita je..mana ada gua bercinta..


alhena:
part mana yang humble tu? part muka indon ke?






yang itu gua tersalah cakaplah!!!!haha...


gengkapak:
bulih...bulih...xde masalah..

jo said...

dewajiwa:
sebab tu kita mintak pau yik mun 12 ketul. tanda tak berapa bagi muka.


hanie:
lain macam je lu sebut hanjelina tu...macam..macam......ah....


sebelas:
brad pitt bangla??? peh...dia ada hutang lagi tu dengan gua..siap la brad pitt bangla!!


entri pempuan urban? cis..pengaruh mael sungguh!


sepet:
kaki kau berbulu ke? auww...
macho..!

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

hahhaha

saper kah bradd pitt bangladesh itu?

kuikuikui

Liliyuli said...

aku tak puas ati nape gambar ko tak leh nak besarkan..tak nampak ape brad pitt tu tulis..

tasekM said...

jo... hanjelina tu gua dh cop duluuuuuuu.... lu hambik la ramlah ram keeee...



.

GoRN said...

brad Pitt?? sapa natang tu??

tok siak masjid kampung pandan indah?

penjual tempe pasar borong selayang?

penjual karpet di masjid india?

siapa beliau??

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

peha lu macam peha fafau ke?

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

jo.. gua add fb lu ek..

jo said...

yani si gebu:
haha..yang rupa pun ada rupa bangla, perangai pun ada perangai bangla..


liliyuli:
brad pitt yang sebenar tak balas pun... :'-(

tak payah perbesarlah..


kak tasek:
peh...ramlah ram siot...baik zaiton sameon kak. susah gila nak nyanyi lagu dia waktu karoke.


gorn:
tak mengikuti arus peredaran masa langsung lu ni...


adzman:
add fb gua? eleh...nak skodeng la tu...cis..gua dah terima dah.

Nani Allen said...

hey! tak boleh nak besarkan gambar! apa bangla tu tulis pun aku tak tahu!

jo said...

ahahaha.....saja tak mahu bagi orang view nani...