Wednesday, February 3, 2010

Tentang Cinta

gua tengok budak-budak sekolah sekarang (gadis) kemain hebat lagi mengorat lelaki. tak macam zaman dulu. gua memang tak sempat langsung nak fikir tentang hati dan perasaan. sibuk fikir jalan mana paling selamat kalau nak cabut asrama. tak pandai langsung nak hantar surat berkenalan atau menjadi secret admirer kepada sesiapa. setelah masuk ke alam universiti pilihan sekeluarga, gua mula kulum perasaan pada satu brader ni. muka dia manis-manis buah saja. tapi dada dia bidang dan perut dia six pack. pada suatu hari yang hening, gua telah mengambil keputusan untuk menghantar sms kepada brader tersebut.

"hai.." gua.

tiba-tiba brader tadi miskol. bukan. gua yang tak mahu angkat bila dia talipon.

"sapa ni?.." brader tadi tanya dengan lembut. (gua rasalah...)

"secret admirer" gua balas gatal.

"mana dapat nombor?" dia tanya lagi. lembut. (gua rasalah...)

"majalah kolej.." gua.

"hahaha.." dia tergelak.

lepas dari itu gua malas nak cerita. gua dengar dia sibuk tukar makwe-makwi. ah. biasalah. lelaki.



she's hot, i am not..
she's cool, i am fool..
she's nice, i'm a mess..
she dressed well with a pleasant smell..
and hell..
she's gorgeous man..

she's an apple of men's eye;
and i can't cut the mustard..
she is doozy and i'm lousy..
she's got everything of what a man's dream..

but suddenly you found out..
what love is all about..
what it is all about..
and you figure it out..
love is a doubt..




notakakiberbulu: ada sapa-sapa bulih tolong gua buat lagu tak?lirik gua dah siapkan ni..lepas tu kita hantar dekat mana-mana recording kampeni. amacam?

25 comments:

FarhanaLicious said...

ye ye je lirik tu ko buatkan. entah entah paksa budak darjah 6 tuliskan.

maEL said...

gua ada lagu woi, tapi tak ada lirik..gua rasa lirik ni ok..kita hantar dekat sekolah-sekolah baru bukak, jadi diorang punya anthem amacam?

jo said...

farhana:
tulis...tapi idea datang dari kepala aku tau. tak caya? tanya kepala aku.


mael:
gua takut menjejaskan tumpuan belajar diorang je mael. permulaan ni kita aim yang kecil-kecil dulu. menyanyi di tepi highway barangkali.

aloy_paradoks said...

gua lelaki gak..

dada bidang? biasa biasa je..
Six pack? lima lagi nak cukup..

maEL said...

ah betul jugak..karang terjejaslah industri ponteng perhimpunan bila lagu sekolah sedap, budak-budak semua dok pakat pergi assembly..

tp kan, tepi hiway manada org busking setan..!!org jual lemang ada la..

racync said...

lu nk lg caner???indie ka..

pakcik said...

wahahahha...gua cam kenal je brader yg lu crite tu...warghahahahahah.....

pakcik said...

wargahahah...untuk makluman semua, kisah encik jo kali ini adalah kisah benar..brader tu penah crite...korg tgk la perangai budak nih, tak senonoh langsung...

tasekM said...

bulih tahan gatal gak ko ye jo.... he he.



.

jo said...

aloy:
biarlah lu takde perut six pack pun. janji hati lu baik. dan bukan gay.


mael:
haha..gua ada update sikit-sikit dekat fesbuk. gua harap lu serius dalam pembikinan lagu ini. kalau boleh siap sebelum gua start bercinta. gua nak jadikan lagu tema percintaan gua karang.


racync:
kalau bulih nak yang ada bunyi-bunyi rock sikit. sesuai dengan darah yg mengalir dekat badan ni.


uncle:
ah...lu memang terang-terangan kenal dengan brader ni. jangan lu bg dia baca blog gua sudah la. gua tutup terus kang blog ni.


anyway, dalam penceritaan gua dekat blog semua kisah benar. cuma rencahnya gua bubuh lebih2 sangat.


kak tasek:
biasalah kak. itu orang panggil natures feel. normal untuk gadis-gadis. haha.

alhena said...

oh! cinta kita tk sama rupanya. ko minat yg six pack. aku minat rambut oren!

don wori.. ko ada geng (part tk reti bercinta zaman sekolah)

bukan geng (part cari jalan mn nk keluar dari sekolah)

:P

oranglidi said...

NI APE KEJADAH NI??

SUMPAH, KALAU WA X BACA PROFILE LU wa ingat lu gay!

haduii.

wanita rupanya cik jo ni. hehe

phish said...

lu jiwang cm gampang rase nak kasik pelempang...hahahahhaha

tyruzia_3186 said...

Macam tau je crite ni..(^_^)

Liliyuli said...

aku ingatkan ko cool..rupanya hebat gatal ko. hahaha

sharip said...

hahahaa..
sape uncle?nak tau gak..
aku knal x?

jo said...

alhena:
oh,rupanya kau murid kesayangan cikgu waktu muda-muda dulu.

aku tak suka yang berambut oren. macam penyapu ramilah!


orang lidi:
gua masih remaja tau.

ermm,
sila panggil gua gadis.


phish:
biasalah. gua memang dari luar nampak rockers. tapi, hati tisu beb..


tyruzia:
waaa....tau ke? tau ke?
gosip ni ada tersebar dekat mana-mana majalah hiburankah?


liliyuli:
ala...sekali-sekala. apa ada hal...hehehe...


sharip:
woi...mana boleh bagi tau ko..
ni rahsia....

iezat n hobbes said...

buat jadi lagu bangpes

aloy_paradoks said...

gay? aduh... tu la masalahnya skang...

tyruzia_3186 said...

Ni bkn gosip dr majalah hiburan..
Bkn ke ko yg buat pengakuan kt aku masa 1st year dulu..
Jgn risau..Rahsia selamat! Haha!

oranglidi said...

oi. apdet la.

jo said...

iezat:
xmboh la gua bagi bangpes nyanyi lagu gua. sora depa tu bukan sedap sangat pun..


aloy:
lu try la bercinta. mana tahu boleh pebetui hormon lu ke..


tyruzia:
pengakuan????!!!
what da.....pengakuan yang aku buat tu?apsal aku dah terlupa??


orang lidi:
please lend me a hand..
and brain..

oranglidi said...

keh3.. lu kan slalu kaya dengan idea..

pisey said...

buat versi indon la kak!!

jo said...

orang lidi:
kaya dengan idea?
otak gua dah lemah ni.tak dapat fikir cerita apa pun.


pisey:
indon?
jawa bulih la weh..indon gua tak reti..