Thursday, April 15, 2010

'seluar dalam'

tiga hari lepas gua kena attend satu bengkel. bengkel tentang kesedaran keselamatan menggunakan internet. awal-awal bengkel, cikgu internet tu ada cakap:

"password yang kita pakai tu umpama seluar dalam. kena selalu tukar dan jangan kongsi dengan orang..."

dua tiga kali juga gua fikir. dah berapa lama gua tak tukar seluar dalam. pulak tu bila gua check password gua dekat passwordmeter gua dapati ia begitu lemah sekali. gua juga pernah kongsi seluar dalam gua dengan kakak gua dan beberapa orang lagi supaya beliau boleh check emel gua. bulu roma gua terus meremang. rupanya gua dah pakai seluar dalam tu semenjak tingkatan lima lagi.

jadi gua terus berkeputusan untuk menukar seluar dalam. rasa selesa pulak bila dah tukar seluar dalam baru.

tukar.

tukar. sebab orang lain pun tukar.

tukar seluar dalam. hehe..

petang masa tengah sibuk kemas-kemas nak balik hotel, gua termenung sekejap. kemudian cemas. nafas turun naik. turun naik. cemas lagi. gua tarik nafas paling dalam. tapi masih cemas. rasanya banyak benda dekat dalam tu. segala macam benda. surat cinta dari pakwe lama. gambar arwah pun ada rasanya. surat kena reject mintak kerja. surat nak beli kasut. surat nak mintak kerja. surat unibesti. surat yang macam-macam suratlah. belum kira surat ehem-ehem yang ada gambar ehem-ehem lagi. celakaaaaaaaaaaaaa.....macam mana gua boleh terlupa yang gua ni seorang yang pelupa?? seluar dalam gua dah hilang!! adoi. macam mana kalau takde seluar dalam ni??tak payah pakai, mana boleh...

notakakiberbulu: dulu tahun 2006 gua pernah jadi blogger. sebab terlupa seluar dalam apa, gua terus tak berblog. takut kena maki dengan super admin sebab asik terlupa pasal seluar dalam. nasib baik bila gua duduk tenang dan tak cemas, gua jumpa balik seluar dalam yang hilang itu.

33 comments:

sebelas said...

macam mana nie terlupa suar dalam..ish ish ish...hahahahhaa

http://nomborsebelas.blogspot.com/

racYnc said...

ape da citer sluar dlm...


ke ni penyambung citer sperm aritu...


berkait ea..pasni citer kamasutra plak..keh2

Apizolla said...

lu ni da tahap wajib kawen da ni

Daud Mili said...

"seluar dalam"...

istilah komedi romantis yang menarik..hahahhaa.... ada jugak istilah 'seluar dalam favorite' ,,...bior la, dah belubang ke, dah luncai ke...tetap akan dpakai,..sanggup x beli lain!!....

so, kalau password,..dah memang kita suka huruf dan nombor tuh...so, camne??..x suka tukar,..bila tukar tuh la yang jadikan kita cepat lupa.haha...

pendapat aku.okeh!

ace farhan said...

jo
lu ta payah pakai sluar dalam pun tape. .bukan da cute miut ke?

h a n i e said...

pc wa..tiap dua minggu kena tukar seluar dalam..menyampah betul..

ashraf sahdan said...

seluar dalam gua yang Renoma itu hari hilang masa sidai dekat pagar. cilake betul.

ashraf sahdan said...
This comment has been removed by the author.
FarhanaLicious said...

tak abes2 dgn seluar dalam ko kan. haha

alhena said...

alamak jo! aku dh lama tak tukar ni?. aku pelupa gak.

cane nih?:p

h a n i e said...

aiseh beb..wa lupe laaaa...

HEPI BESDAY MY FREN!!

[apeda..besday cerita seluar dlm..hahaha!!]

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

orang berumur memang suker buat peribahasa berunsur kelaut..heh..

gua sediakan satu seluar dalam untuk setiap satu account.. hilang lemari suar dalam gua kang .. memang bolen la gua tak boleh jalan..

pakcik said...

lu ni memang seluardalam la...

p/s : seluardalam = pelupa...

lumut said...

igt kan lu ade peristiwa seluar dalam mcm gua jugak td..=p

jo said...

sebelas:
abis dah terlupa gua ni pelupa. nak buat macam mana....


racync:
hehe...ni cerita betul da...mana ada kaitkait dengan apaapa.


apizolla:
perghh..honeymoon tak hengat siot. bestbest. amacam pengantin baru? best tak kawen?


daud mili:
dulu gua ada fikir macam lu jugak. letak password senang, suka dan mudah ingat.tapi memang tak selamat gila wo brader. lagilagi kalo lu jenis pemalas. asik internet banking je.

jo said...

ace farhan:
memang la kiut. orang kata kalau tak pakai seluardalam boleh kena tungau. lu pernah dengar tak?


hanie:
haha..itu suda bagus..lu musti tahukan tahap kebahayaan dia..


mael:
habislah...ada orang asapasap kanseluar dalam lu. hahaha...


farhana:
mana ada. ni dah penghabisanlah ni..

jo said...

alhena:
macam mana? err...jangan jadi macam aku sudahla...menangis kang...


hanie lagi:
thanks beb..cerita ni fresh lagi. kang lambat up dia jadi basi.


azman:
haha..banyak lagi perumpamaan yang gua belajar. cuma....kalau gua up, nanti ada yang kata gua pervert pulak.


pakcik:
seluar dalam punya pakcik..


seluar dalam= hamlau


lumut:
peristiwa seluar dalam jugak? perghhh...gua nak carilah..

sharamli said...

apasal kita xkenal 2oo6 dulu

jo said...

sharamli:
gua blogger yang tak berapa berjalanjalan dan pandiam. ehem.

pisey said...

kak.seluar dalam lu yang gua pakai ni yang mana?

Rembo said...

dari lepas spm sampai ke tahun 3 universiti adalah durasi gua tanpa seluar dalam mahupun boxer.

american life style.

aloy_paradoks said...

jom share dengan I,, baru romantik..

tasekM said...

apa barang nk pakai seluar dalam. bogel la baru true. wakaka...



.

sharip said...

ko jenis yg pakai seluar dlm gak ke?
mcm x jek~~

Liliyuli said...

abes la..suar dalam kalau hilang abes la orang lain curi tu..kih3

jo said...

pisey:
bila masa gua ada bagi lu seluar dalam...haa....lu curi ye seluar dalam gua?


rembo:
ow..gua tahu. inilah kebebasan yang lu cari kan?


aloy:
mana boleh. u punya design lain dari i punya design tau.


kak tasek:
haha...tak berani la kak..tak berani...tak berani...


sharip:
cis..ingat kita sama ke? tak tau..aku gadis...


liliyuli:
haha...lu pernah curi seluar dalam orang tak? orang kerja TM ni gua muskel sikit..

deer101 said...

aku pon baru tukar suar dalam jo

forever !

orang pegangkan lak tu suar dalam tu
hahaahahahahhaahahhahaha =)

jo said...

deer101:
owhh..main kongsikongsi seluar dalam ye? haha...

lumut said...

hahaha...lu dah bace kan ??penah sarung??gua penah..lu ble lgik?haha

GeNgKaPaK said...

jgn bagi org skodeng suar dalam kite..haha

jo said...

lumut:
dah besar-besar gini, tak senonoh langsung nak sarung dekat kepala.


gengkapak:
ni biasa ke buat kerja skodengskodeng seluar dalam orang?

nuyuljana said...

entri ni mmg true.

wa gelak guling2 kot.

jo said...

nuyuljana:
lamalama gua tengok perkataan seluar dalam tu pun, gua jadi malu.
haha..