Monday, March 15, 2010

tak baik wo gelakkan orang

gua dah lama perhatikan 'dia'. cakap memang tak mahu ada yang kurang. semua nak 'up' . kira kalau dalam dunia ni, semua benda semua segi 'dia'lah yang paling hip. daripada segi membela anak, sampailah ke ...ah, semuanyalah! cakap mesti ada sikit selit orang putih. jadi bila dah duapuluh tahun lebih hidup dekat bumi Tuhan, tentulah gua tahu nak bezakan samada cakap dia dalam orang putih itu lebih kepada apa sebenarnya. tekak gua makan sambal belacan hari-hari pun elok lagi bercakap orang putih. rasanya. ok la. ok la. kang gua dengan 'dia' takde beza pulak.

orang yang nampak muka mengantuk, mata stim masuk pejabat, pakai selipar putus balut soletip ke hulu ke hilir, kereta ada burung berak minggu ni masuk minggu ke tiga jangan di sangka bodoh piang.

*biarlah gua simpan dalam hati je perkara ini. baikkan gua?


notakakiberbulu: gua rasa berdosa juga ni ketawakan warga emas. orangnya ada depan mata, gua berani-berani je kutuk dalam blog. kih.kih.kih. gelak paling senyap.

10 comments:

hanie said...

ceh...kutuk la depan²..
pastu ape lagik...
buat la scene di pagi raya..
bermahap-mahapan..

ahahahaa..

Mimie.Candy Cane said...

hehehe...wa pun dah tumpang sekaki gelak tadi..takpe la beb..kasi can dia cakap tanak jatuh..lu tengok je nanti...

gadissebelahpintu said...

ye, lu sungguh baik! hehe

Liliyuli said...

hehehe...jgn kantoi blog lu kat dia sudah..mcm aku kantoi blog ngan bos...agagagaa~

jo said...

hanie:
haha...gua tak berani kutuk depan-depan. laki dia cikgu pendidikan jasmani gua masa sekolah dulu. hahaha~~


mimie:
puas tengok dah weh..naik meluat juga. nasib baik gua jenis tak cepat naik angin. cool.


gSp:
ye! terima kasih kerna bersetuju.


liliyuli:
haha...setakat ni masih bulih di rahsiakan. lu jangan doa yang bukan-bukan. bukan stakat private, gua tutup terus blog ni kalu kantoi.

alhena said...

hehehe.. bagus! bagus!

blog adalah tempat terbaik utk kutuk secara rahsia dengan tidak memberikan nama..hheheheh

aloy_paradoks said...

lu ni asik ngumpat je...

nuyuljana said...

wa kasi link blog lu kat 'dia'


hahahahahahahahha.

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

agak agak bila boleh hilang berak burung tu?

sharamli said...

'dia' tau bl0g ni baru padan ngan muka