Sunday, March 21, 2010

otai sepanjang zaman

* tengok muka je dah tahu garang tapi baik hati.
selamat hari ulang tahun yang ke-52 untuk ayah.
masa gua umur 5-6 tahun dulu, gua pernah kena denda dengan ayah berdiri sebelah kaki tak bulih sandar ke dinding dekat luar rumah sebab pukul 7 maghrib tak siap mandi lagi. hujan pulak turun masa tu. jangan sekali-sekali bagi ayah tunggu depan muqaddam dengan rotan.
masa umur 14-15 tahun, gua kena gantung persekolahan. tapi ayah rilek je. gua je yang tak rilek sebab kena libas dengan ayah pakai rotan.
masa umur 17-18 tahun, ayah ada bagitahu gua yang dia takde bisnes-bisnes keluarga atau harta benda yang nak di passing ke generasi-generasi seterusnya. jadi dia cuma bulih beri kitorang ilmu sebaik-baiknya. walaupun ayah cakap dalam nada ketawa-ketawa, tapi gua simpan dengan sirius kata-kata tersebut.
masa umur gua 20-an, ayah usap-usap janggut tanda lega anak yang ketiga dah berjaya amik gambau dengan sultan sambil pegang skrol.
masa umur sekarang, perghhhh...susah gila gua rasa nak bagitahu ayah gua selalu pergi panjat gunung sebab dia takkan bagi punyalah. aduiiissshhh.


notakakiberbulu: apa-apa pun ayah tetap; daddy~daddy cool. selamat hari jadi ayah!

17 comments:

h a n i e said...

pehh..mmg stok² garang kalo muke cenggini..

tapi tu la..lu pun nakal bebeno..

hahaha..

p/s: moga dipanjangkan usia dan di beri kesihatan sebaiknya untuk boss lu...

pakcik said...

paul senior - american chopper

alhena said...

hepi besday utk ayah ko :)., di tambahkan usia, di berkati, di tambahkan iman, bahagia dunia dan akhirat.

utk ko pulak, jom join kelab gadis2( aku rasa aku dah kategori wanita ), kita belajar main masak, kawin2 hahahha

sharamli said...

pakcik..epi befday..
anak pakcik ni penyegan..buas..tak gheti d0k diam..suka panjat bukit

shakinah said...

epi besday pakcik!
si jo ni nakal lepuk je dahi dia.
saya bagi green light.

heh

Mimie.Candy Cane said...

waaahhh...ayah lu mmg daddy cool la..happy besday buat ayah lu?

kereta jenama ape lu kasi kat ayah lu sempena besday dia ni?

maEL said...

ayah lu keje james bond ke dulu?

macam sean connery lah!

paiseh said...

takde rupa jawa sgt pun.. lu je yg lelebih apehal?

FarhanaLicious said...

kirim salam kat pakcik. hehe

jo said...

hanie:
terima kasih cik hanie. gua pun bersukur ayah gua garang macam ni. kalau tak entah jadi apa gua sekarang.


pakcik:
ini super senior punya paul senior.


alhena:
aminnnnn......
hah??kawin-kawin?
nak~nak~


sharamli:
wuit..wuit...senyap2..pegi update blog sana...lama gila tak update.


shakinah:
haha...bagi traffic light pun okeh.(traffic light-ais krim jenama nestle).


mimie:
kereta jenama apa? errrr...kereta dia pun gua pinjam...hahaha...


mael:
ayah gua kaki pukul. eh. kaki mancenglah!


paiseh:
gua jawa belah lawa-lawa. memang takde rupa sangat. amacam?


farhana:
kirim salam je? biskut-biskut ke kuih-kuih ke...takde?

racync said...

mase kecik2 gua siap lari tgk muke ayh lu....hehe




smoga pnjg umur dmurahkan rezeki..

Liliyuli said...

ooo..besday daddy lu rupanya..
mana kek??

joegrimjow said...

like this!
simple but... makan dalam
best la ada ayah yg boleh share2 lagi ni

jo said...

racync:
haha. ayah makan nasik. bukan makan orang.


liliyuli:
kek? ada-ada. dekat kedai kek. bila nak pekena?


joe:
hargai selagi masih ada bersama.

Sarabat said...

Salam... gua baru nak berblogging sila beri tunjuk ajar... http://crownigua.blogspot.com
minta pandangan Otai, terima kasih .!!

sharip said...

aku pom sampai skunk xberani nak mtk daa..
xbitau bkn tipu kan..
so,xdosaaa..haha~~

jo said...

sarabat:
yang otai bapak gua. bukan gua. hehe..


sharip:
tol la dowh..
memang susah. tapi hati tak tenteram la kang..