Thursday, October 22, 2009

deepavali itu hari

Gua super bizi seminggu dua ni. kalau doktor gigi tahu gua lebih bizi dari dia, tentu dia menyesal jadi doktor gigi. scene nak buang air besar pun terpaksa gua pendekkan. cerita-cerita karut dari TV 3 suku pun tak sempat gua nak layan. dekat rumah sewa gua tu harap TV je 32 inci. tapi satu channel je yang dapat main. (ok, sekarang lu orang dah tahukan bila besday gua karang nak bagi hadiah apa. ASTRO ok. ASTRO!)

Berbalik kepada cerita gua yang bizi tadi. Jadual gua begitu padat dengan aktiviti-aktiviti yang berfaedah iaitu menggunung, menjalankan program dengan budak-budak tingkatan 3, mengumpat pengetua dengan cikgu-cikgu dan pekerja opis, tengok wayang dengan pakwe orang dan makan kek sikret resepi kongsi 3 orang. bila masanya pulak gua nak bergi berjogging kalau jadual harian gua padat macam tu? sekarang kalau peha gua besar, salah gua ke?

Dalam keadaan yang kelam-kabut, dapat jugak gua dan kutu-kutu lain kejar keretapi malam khamis itu hari. gua rasa macam kajol pun ada masa tu. cumanya gua tak pakai sari je. pakai sari kalu, gua syak mesti ada 2-3 kutu yang mintak autograf gua sebab konfius antara gua dan kajol time gua mengeteh dekat kantin keretapi. naik keretapi ni, memang terbaik bila dapat berdiri dekat-dekat pintu masa keretapi tengah ‘in’ dia punya laju. tapi tolong jangan bawak bergurau bila dah berada dekat-dekat area tu. silap haribulan bulih tamat riwayat time tu jugak. lebih-lebih lagi orang yang macam gua. mudah benar ditiup angin kencang.

Sambil mendaki dengan gaya pelancong, gua dan beberapa kutu sempat bergambar-gambar sambil menikmati keindahan alam. gambar-gambar dah pun gua up dengan jayanya dalam entri sebelum ini. walaupun bulih dikatakan setiap tahun bermula tiga empat tahun lepas gua akan ke sini, tapi dia punya feel berlainan mengikut trip.

Esoknya sedang gua buat-buat sibuk packing barang nak turun, gua ada terima satu surat misteri dari satu brader yang gua usha dari tepi tak berapa hensem. dalam surat tu dia ada bagi no. talipon dan beberapa baris puisi cinta. yang gua ingat, dalam surat tu ada dinyatakan yang dia bukanlah superman tetapi dia adalah spiderman. sebab macam surat budak darjah 6 yang belum akil baligh, gua buat-buat tak layan dan kool sahaja. lepas tu……

.

.

notakakiberbulu:
Lepas tu?lepas tu apa????? lepas tu gua kena balik ke j.b la. esoknya gua nak kena kerja pulak! Cilakak.. tanya lagi lepas tu apa…….

21 comments:

tyruzia_3186 said...

kesian spiderman tu joe..
terjun bangunan la dia pasni..
Hehe! Scan la surat cinta tu..
Nak tgk..Hehe!!

Pyanhabib said...

hepi depavali!

Liliyuli said...

meh lepak rumah wa la weh tgk astro..

orang tu pikir lu orang gunung..tu dia nak ngorat tu..hahaha

scan la weh surat itu..hahaha

Anonymous said...

deepavali sebulan utk lu jo..
gila babi ade dpt surat cinta..
canggih!

-mael, gua malas nk sign in-

jo said...

cik zu:
terjun bangunan??berani terjuan dari air terjun jelawangla...
hehe....scan? dah ke mana entah surat tu..

pyanhabib:
makasih ya pak..err...tapi bukan gua yang sambut ni..

liliyuli:
hah??bila-bila?
hehe...gua ikutkan je...

mael:
gua ingat perdana menteri tadi..tapi bila dah cakap babi, gua tahu bukan perdana menteri..

iezat n hobbes said...

eleh..ye2 je lu buat kool mase dapat surat tu..ntah2 time tu jugak lu save no brader spiderman tu..

♣haNie♣ said...

ntah iyer spiderman..jgn2 spender-man..
lu silap baca kot..


hahahah~

macha_sezs said...

mana ada gua tanya lepas tu jadi apa?

pandai pandai bikin fitnah eh sekarang?

lalala~

jo said...

iezat:
mana ada weh..gua memang buat kool je sebab dah tertengok muka brader tu dari tepi..

hanie:
spenderman tu uniform dia yang macam mana?

macha:
lu tak tanya,orang lain nak tahu apa....heh!

paiseh said...

gua syak mamat tu tak penah baca blog lu mahupun add kontek kat fesbuk. kalu tak xkn laa berani buat benda bunuh diri mcm tu~

SUXX said...

Lu punya ada perencah dan pengaruh sesorang la.

tapi sgt lyn jugakla cara penceritaan lu.

membina tak comment gua.?

pakcik said...

gua igt org tu gila la pegi bagi no fon kat lu....kalu gua? huh, bagi pandangan pn gua taknak kat lu...hampas....

sharip said...

wes..
bro tu kan xemsem..sbb tu die bg kat ko..
ko plg udoh kat c2..
gerenti ko trime cinte die..
kan?

jo said...

paiseh:
nasib baik juga brader tersebut takde kontek gua semua tu.karang jenuh pulak gua nak cari jalan larikan diri....

suxx:
nampak sangat internet ni banyak bagi pengaruh buruk dekat gua, kan?

uncle:
abis yang lu bagi no. talipon lu dekat gua tu nak cerita macam mana? nasib baik gua tak terkena sawan babi..

sharip:
tak nampak ke muka aku kool nak mamposss time tu?hahahaha....

aloy_paradoks said...

ah... lu yang tulis.... gua baca je... pandai pandai kata gua tanya lak..

chipsmore said...

selamat menyambut deepavali..hehe..

btw, i link u k ;)

oranglidi said...

apdet weh apdet!

jo said...

aloy:
eleh...lu tanya dalam hati..kan?kan?

chipsmore:
gua rasa saudari dah tersalah wish..cuba wish dekat macha_sezs tu...

macha..ehem-ehem..gua hantar gadis dekat lu..

orang lidi:
gelojoh lu ni..

oranglidi said...

hahah... gelojoh x gelojoh. apdet weh! hahahahaa

jo said...

tunggu gua up la nanti..
kaki tangan tak cukup ni nak buat kerja..

aloy_paradoks said...

ala.... ngaku je lu dah malu salah sangka... kan? kan?