Friday, July 31, 2009

kadang-kadang lawak orang dah kawin ni buat gua blushing

kadang-kadang bila dah bertukar ke persekitaran yang baru, kawan baru, meja baru, opis baru suasana semua baru, agak susah untuk orang macam gua ni nak menyesuaikan diri. kena pulak gua ni jenis yang pendiam dan nampak macam budak baik. makanya, tak ramai orang yang berani-berani nak buat lawak tak tentu hala depan gua. sampai satu tahap, ada orang terpaksa mintak izin nak buat lawak depan gua. ade ke? gua pulak asal pergi kerja mula buat muka garang dan sibuk. kononnya banyak benda yang gua sibukkan. padahal gua baru siap setting satu bilik rahsia dekat dalam makmal kompiter gua. gua panggil bilik rahsia tu sebagai bilik ibadat ( alah...tidur pun ibadat jugak )

baru-baru ni gua dah mula jinak-jinak berkawan dengan manusia. biar tak ketara sangat gua punya 'sombong' tu. gua dah pandai borak-borak dan kutuk-kutuk cikgu besar. lepas raya ni pulak gua dengar-dengar ada trip ke P.D budak-budak opis buat.

" kau pergi ke kak trip ke P.D ni kang? aku tak sure lagi la..kena tengok jugak keadaan" tanya gua pada kakak jaga makmal sain.

"aku tak bulih pergi la trip jauh-jauh ni. 2-3 hari pulak tu. laki aku tu, menyusu badan tau.."

erk..??

gua terus karate meja kantin.

da hect.....?????!!!

10 comments:

paiseh said...

dah kawin sok2, lu buat lawak pesen gini kat gua.. gua karate lapan lu punye tengkuk!

macha_sezs said...

owh.nasib aku sesuci embun pagi.
tak paham aku lawak2 macam ni!

aloy_paradoks said...

wah... menarik tu..

jo said...

paiseh:
eh..lu nak kawin dengan gua tak? kang musti lu tak sampai hati nak karate bini lu..

macha:
suci??macam haram...

aloy:
sape yang menarik?
kakak jaga makmal sain??

afiq said...

ihiihhiih lawak2!

Tijah said...

hahhaah....

aku sukeeeeeee....

jo said...

afiq:
kita tumpang gelak je la ye....

kak tijah:
alamak...orang glemer datang......

sharip said...

hahhahaha..
kak tu ader susu ke?
hahahaa~~

Liliyuli said...

wow! wa suka lawak yg cenggini la..hahaha

jo said...

sharip:
gua belum try isap..tak tau ada susu dak....hahaha....

liliyuli:
wah...kau anak dara...tak blushing ka?wes..bila nak kuar blanja gua makan nasik?