Tuesday, July 28, 2009

Kau kerek ye budak gemuk bandar (siri akhir)

Cuaca yang sedap-sedap tidur masih tak dapat nak kasi sejuk hati gua yang mula nak mendidih melihatkan perangai Jehan Misken bergelak-gelak dalam makmal kompiter gua. Tiba-tiba perasaan nak mengkarate tengkuk manusia datang bersama angin lalu. Biasanya lepas makan tengahari gini sepatutnya gua diberi sedikit ruang untuk merehatkan mata. Mata gua ni memang spesis manja tak tentu hala. Tapi takkan pulak gua nak tidur depan Jehan misken dan rakan-rakan. Kang kalu gua terbedengkur, sapa pulak nak tanggung malu gua seumur hidup?

Gua sabarkan lagi sambil menghabiskan sisa-sisa kerja yang masih ada. Tapi entah bila masa pulak budak Jehan misken ni ada dekat belakang gua dan mula meng’yes-yes’ dan meng’no-no’kan arahan dari kompiter gua. Ni yang bikin hati gua menggelegak. Gua pun tak mahu la nak berlagak bagai. Tapi kalu setakat arahan kompiter tu, tahu la gua nak ‘yes’kan ke ‘no’kan ke. Lu sorang je ke Jehan misken yang tahu baca arahan dari kompiter? Ni yang gua hangin sangat ni.

Dengan perasaan berbulu, gua terus pergi kantin. Pekena air sarsi ais. Tapi gua masih lagi berasa tak berapa nak sedap hati. Gua terus masuk semula ke makmal kompiter. Patut la. Jehan misken tengah main counter strike rupanya. Cilakak! Orang lain kalu, gua tak berapa heran. Sebab hati gua dah panas sangat dengan Jehan misken gua terus dengki. Tak bagi dia main. Gua cakap kalu nak men game, baik lu tutup je kompiter tu. Padan muka lu, Jehan misken.

Gua turun bilik cikgu-cikgu, terus ada member hulur kuih muih. Gua makan jugak walaupun gua tengah angry. Entah bila masa hati gua terus jadi sejuk. Macam baru keluar dari esbok. Patut hati gua semacam dia punya bulu-bulu. Gua lapar rupanya.
.
.
Notakakiberbulu: gua ada talipon bos lama gua. tanya kabar. gua dah agak dah. hidup bos lama tentu kucar-kacir bila gua dah tak kerja. haha..

8 comments:

paiseh said...

panggil laa budak gemuk kampung.. lawan.

mrblind said...

apahal benci benar dengan jehan miskin..kesian dia, dahla miskin..

sharip said...

2la..aku pom sian kat jehan..
walaupon die cam yek2..
aku rs bos ko buat party lpas ko blah.. haha~~

jo said...

paiseh:
budak gemuk kampung?
paiseh...oh paiseh......

mrblind:
sapa suruh jadi jehan misken..jadi kaya kalu, tentu gua suka...

sharip:
party?
peh! jangan harap..entah ke orang tua tu bersedih di atas kepergianku...

tyruzia_3186 said...

ko rindu ex-bos ko ye?haha..kantoi!

jo said...

tyruzia:
bos aku yang rindu kat aku...
tu pasal aku dok tersedak-sedak je dekat rumah...hahaha...

StingRay said...

gila tak ganas...bajet dah pegi off suis komputer dah..


takpun tekan ctrl-alt-del.


hahaa..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室