Tuesday, May 19, 2009

percubaan kedua

panas terik letih lesu
nafas turun naik jadi tak menentu
macam baru lepas kena kejar dengan hantu
memang kalau ikutkan nafsu
semua benda boleh jadi haru-biru

kau tabah
walau dikecam walau dihina
kau sabar
sampai ke sudah
kau selalu fikir jangan ambil mudah dan juga dadah
kau selalu fikir apa pesan abah
jangan terburu-buru dan cepat menggelabah

tapi dengan yang satu ini
kau jadi tak keruan
kalau tak diingatkan
kau boleh berubah menjadi heroin filem rajnikanth
bukan macam yang kau selalu-selalu tengok dalam cerita hindustan

ah..orang kata apa, pedulikan....

selagi kau dibumi yang aman
selagi kau terasa tak terbeban
selagi kau tahu bersyukur dengan kurniaan Tuhan
selagi kau...
selagi kau...
selagi kau....terasa mahu makan
usah takut akan kegemukan
sebab montel itu comel bukan?

apa nak peduli..

London Weight Managementkan ada di sini..
hihihi....

15 comments:

joegrimjow said...

ha?
klu mau kuwus
jumpe ku ajew
kan senang
lalala~

BudAk hijAu said...

hahahhahah...
nk kurus jugak!!!

jo said...

joegrimjow:
haha...kalo jumpa ko boley jadik kurus ke?seronotnye...

jo said...

budakhijau: pegi la london weight management...haha..

aloy_paradoks said...

Tapi London Weight tu kalau nak wat treatment kite kene bogel... itu yg tanak tu..

jo said...

aloy:wes...kene bogelkah?aduii...ni yg buat gua malu-malu kucing ni..

Basuh Baju said...

kurus? rilek ar..kurus bukan bahagia pon..haha

aloy_paradoks said...

betul,,, kene bogel,,,,
tapi sorang staf je la yg kene tengok.. bogel pastu masuk dlm oven die..

takpe,,, bogel je,, ape de hal..

jo said...

basuhbaju: tapi kurus untung2 boleh dapat suami kaya...haha..

aloy: perghh...lu penah pegi ke weh?dkt tb dorg dok berkemban je..xbogel pun..ngehngeh..

Liliyuli said...

pergh! puisi yg bernas ni..hahaha

Basuh Baju said...

kenapa semua nak kurus? kurus tu best ke? hahaha

jo said...

liliyuli: gua hanya bagi lu sumber inspirasi je...haha..

basuhbaju: sedangkan tak kurus pun gua dah rasa mcm angelina jolie..apatah lagi kalu gua kurus..

alif-mikail said...

Ah! marie clarie France lagi terbaek!










Dia punye model memang mengancam.. harga dia lagi mengancam jiwa dan poket! dem!

aloy_paradoks said...

dekat tb takkan nak tunjuk....
gua ada sepupu pnah pegi...
tak tau la kalu skang dah lain lak.

jo said...

alif-mikail: peh..tu yang gua risaukan..gua potong sendiri je la lemak dekat badan ni kang..

aloy: hehe..kalu dalam tb tunjuk..haru jugakkan jadinya...