Sunday, March 29, 2009

Etika berekreasi

Apa tujuan lu orang semua berekreasi? keluar masuk hutan. mendaki sana-sini. redah sungai bagai. ada yang mancing tu mancing la.. dah tu plan makan sedap-sedap sambil melepak dekat puncak gunung. babiQ nya lah, masak nasik lauk papriklah, spageti la, ayam masak merahlah, daging kurma la.. pendek kata lu orang sanggup bawak macam-macam demi mencapai kepuasan makan tahap tertinggi.

kemudian lu orang sakit-sakit perut dan nak terberi pula. dah tu, apasal lu orang boleh berak dekat tempat yang orang lain nak pacak khemah? dah la orang lain tu sampai waktu malam. orang lain tu pulak tak perasan sisa kumbahan lu orang tu lalu membentang ground bagai. lu orang tau tak, orang lain tu dah la makan, minum dan tidur kat jamban lu orang tuh? dan orang lain tu terus hilang mood nak makan disebabkan kebiadapan lu orang berak merata-rata?

lain kali nak berak lu orang cari la port yang sesuai dan agak2 xde orang dah nak berumah kat situ. jangan la lu orang melepas dekat tempat yang terang-terangan ada orang akan lepak. lu pikir la sendiri. lu tau tak, perasaannya sama macam lu orang makan nasik kat dalam tandas awam.

notakakiberbulu: lain kali lu orang jangan buat lagi. gua warning. kang x pasal-pasal kurap pulak lu orang punya bon***..INGAT!!!

5 comments:

mrblind said...

lu terpijak tahi ke nak marah-marah sangat ni..

sharip said...

wes...
hahaahaha..
nie mst kes datok nie..
2la..xajak aku lg..
kan dapat tulah..hahaah~~

joE said...

mrblind:
gua siap tido dan baring2 di atasnya...

sharip:
blah la...
yang ko pegi berjoli tu xkire pulak?ni trip utk orang2 xde duit je...

alif-mikail said...

koi syak dia ter .. er.. err..

joE said...

memang tak syak lagi....